Stół rybny na weselu. Organizacja wesela: dodatkowe stoły z jedzeniem
Pary młode zawsze pragną, by ich przyjęcie weselne było wyjątkowo. Jednym z najważniejszych etapów jest wybór menu: eleganckie danie główne, zapewnienie ciepłych posiłków przez całą noc, przygotowanie wykwintnej i oryginalnej “zimnej płyty”. Często, szczególnie w przypadkach dużych przyjęć na kilkaset osób, decydujemy się na postawienie dodatkowego stołu z jedzeniem.
Stół rybny na weselu
Zwykle są to stoły z dostępem do przekąsek regionalnych. Stół wiejski powinien zawierać doskonałe, domowe mięsiwa, szynki i kiełbasy. W przypadku wesel organizowanych w pobliżu wybrzeża Bałtyku lub jezior, wspaniałą opcją jest stół rybny na wesele, na którym umieszczane są zwykle wędzone i pieczone ryby, które można spożywać bez dodatkowego podgrzewania. Stół rybny na weselu będzie wyjątkowy, gdy skorzystamy z usług regionalnych dostawców i małych, rodzinnych wędzarni. Możemy zdecydować się również na stół ze słodkościami: szczególnie, jeśli nasze wesele jest już bogato zaopatrzone w zimne dania i obawiamy się przepychu na stolikach: na oddzielnym stole możemy umieścić ciasta, babeczki i inne domowe wypieki.